LEMP asennus saltilla lopputyö

Palvelinten hallinta H6

a) Kultainen polku. Tee ensimmäinen versio modulistasi, joka toimii ainakin optimiolosuhteissa. Jos jokin säätö on poikkeuksellisen hankala, voit tehdä sen tässä versiossa käsin, ja dokumentoida ajamasi käskyt. (Valmis moduli tarvitaan vasta esitykseen ensi viikolla).

Moduuli löytyy : https://github.com/lauripmattila/LEMP

Moduuli asentaa nginx, joka on http-palvelinohjelma, sekä mysql-tietokannan ja aktivoi php moduulin nginx ohjelmassa, jolloin php sivut toimivat.

b) Kokeile moduliasi tyhjässä koneessa. Voit käyttää virtualboxia, vagranttia tai livetikkua.

Kokeilin moduulia omalla koneellani livetikulla, jossa pyörii xubuntu 16.04.03 64bit versio. Nginx, php sekä mysql asennus onnistui ja testasin niiden toimivuuden. Ainoa ongelma joka ilmeni oli, että en päässyt kirjautumaan mysql, koska salasana on väärä.

c) Käyttäjätarina (user story): ketkä ovat modulisi käyttäjät? Mitä he haluavat saada aikaan modulillasi? Missä tilanteessa he sitä käyttävät? Mitkä ovat tärkeimmät parannukset käyttäjän kannalta, joita moduliin pitäisi vielä tehdä? Tähän c-kohtaan vain sanallinen vastaus, tämä kohta ei poikkeuksellisesti edellytä testejä tietokoneella.

Tilan käyttäjiä ovat mahdollisesti henkilöt, jotka haluavat asentaa LEMP stackin monelle koneelle nopeasti ja vaivattomasti.

Mysql asennus pitää vielä korjata, jotta  salasana toimii ja salasana annettaisiin pillarien kautta, jotta kaikki eivät näe sitä. Virtuaalipalvelimien lisäys olisi myös vielä tarkoitus tehdä.

 

Tehtävänanto: Tero Karvinen palvelinten hallinta H6

Lähteet:

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-linux-nginx-mysql-php-lemp-stack-in-ubuntu-16-04

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/saltstack-infrastructure-creating-salt-states-for-mysql-database-servers

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s